RÓLUNK VIZSGÁZÓKNAK NYELVTANÁROKNAK VIZSGAHELYEKNEK KAPCSOLAT

A telc Vizsgaközpont bemutatása

A telc Hungary Nonprofit Kft. (1132 Budapest Váci út 22–24., továbbiakban Vizsgaközpont) a telc vizsgarendszer magyarországi képviselője és vizsgaközpontja a telc gGmbH által 2019. február 15-én kiadott meghatalmazás alapján. A telc Hungary az Oktatási Hivatal határozata értelmében 2019. április 23-tól kezdte meg államilag elismert nyelvvizsgáztatási tevékenységét.

A vizsgarendszer nemzetközi vizsgaközpontja Frankfurtban található. A vizsgafejlesztés az Akkreditációs Kézikönyvben meghatározott útmutató alapján, a telc gGmbH frankfurti központjában történik.

A telc vizsgarendszer Magyarországon a Közös Európai Referenciakeretben, (KER) meghatározott alap (B1), közép (B2) és felső (C1) szinten teszi lehetővé egynyelvű általános nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzését angol és német nyelvből szóbeli, írásbeli és komplex vizsgatípusban.

A telc Hungary, a telc gGmbH magyarországi vizsgaközpontja az alábbi vizsgákat szervezi és bonyolítja:

  • telc English B1: szóbeli, írásbeli vagy komplex
  • telc English B2: szóbeli, írásbeli vagy komplex
  • telc English C1: szóbeli, írásbeli vagy komplex
  • telc Deutsch B1: szóbeli, írásbeli vagy komplex
  • telc Deutsch B2: szóbeli, írásbeli vagy komplex
  • telc Deutsch C1: szóbeli, írásbeli vagy komplex

A telc folyamatos igényfelméréssel és piackutatással biztosítja, hogy megfeleljen a potenciális ügyfelei, nyelvtanulók, valós és potenciális munkavállalók, oktatási intézmények, munkaadók igényeinek és magyarországi működés esetén kompatibilis legyen a magyar hatósági előírásokkal.

Az igényfelmérésből és piackutatásból nyert adatok alapján a vizsgafejlesztők új típusú vizsgákat hoztak létre, amelyekben meghatározták az egyes új vizsgák szintjét, időtartamát, fókuszát, és az általuk mérni kívánt készségeket. A telc vizsgarendszer a vizsgázó nyelvi kompetenciáját a receptív és produktív nyelvi készségeken keresztül méri a KER ajánlásaival összhangban.

A telc vizsga minőségét a telc tesztfejlesztői és szakemberei garantálják a vizsga érvényességének, megbízhatóságának és objektivitásának folyamatos ellenőrzésével.

© 2020 telc Hungary