RÓLUNK VIZSGÁZÓKNAK NYELVTANÁROKNAK VIZSGAHELYEKNEK KAPCSOLAT

 

VIZSGÁZÓKNAK
 
Miért fontos a nyelvvizsga?
 
Ma az idegennyelv-tudás az eladható tudásnak fontos eleme. A nyelvvizsgabizonyítvány plusz pontot jelent a felvételinél, későbbiekben az egyetemre, főiskolára való bejutásnak, feltétele a diploma megszerzésének és előnyt jelent a munkavállalásnál, álláskeresésnél.
 
Miért a telc?
 
A telc előnyei: 
  • Kiváló minőség, nemzetközi elismertség
  • Használható nyelvtudást garantál a mindennapi életben, az oktatásban és a munka világában
  • Átlátható nyelvvizsgarendszer, ami megfelel az Európai Tanács által ajánlott Közös Európai Referenciakeret (KER) elvárásainak.
  • Autentikus vizsgafeladatok, gyakorlat-orientált, feladatközpontú vizsgáztatás
  • Több mint 3000 vizsgahely világszerte
  • Gyors és megbízható értékelési rendszer
  • Ingyenesen letölthető gyakorló anyagok 

 

Honnan tudom, hogy felkészültem a nyelvvizsgára?

 
Az első és legfontosabb feladat, hogy a leendő nyelvvizsgázó meg tudja állapítani, hogy milyen szintű a nyelvtudása és tisztában legyen azzal, hogy mit várnak tőle a vizsgán. Ennek ismeretében tudja kialakítani a legcélravezetőbb, leghatékonyabb módszert (mennyi időre, milyen intenzitásra, milyen tanulási módszerre, stratégiára van szüksége). Az aktuális nyelvtudás szintjének beazonosításához segítséget nyújt a KER önértékelési táblázat itt és a itt . Ezekben a nyelvtanuló és/vagy leendő vizsgázó pontos leírást kap arról, hogy a KER-ben meghatározott 6 nyelvi kompetenciaszint milyen nyelvi kompetencát (tudást, teljesítményt) takar, röviden összefoglalja, hogy az A1, A2, B1, B2, C1, C2 lévő nyelvtanuló mit képes megérteni és produkálni az adott idegen nyelven.
 
A próbavizsgákban található komplett tesztek jó lehetőség arra, hogy a vizsgázó kipróbálja magát, megismerje a vizsga felépítését, menetét, a feladattípusokat, az értékelési szempontokat, kritériumokat és a sikeres vizsgához szükséges pontszámokat, pontszámítást.

© 2020 telc Hungary